Har du spørsmål? Ikkje nøl med å ta kontakt!

Supert! Meldingen er mottatt.

Kulturhistorisk reise til Krakow


8.990 kr

Utreise: 16. April

Heimreise: 20. April

(Pris gjelder per pers. på dobbeltrom - Enkeltromstillegg er på 2000,-)

500,- i rabatt ved bestilling før 1. Februar.

Påmeldingsfrist 1. Mars - KUN 10 LEDIGE PLASSAR

Ei kulturhistorisk reise til ein av Europas vakraste byar. Vi vil besøke dei største attaraksjonane som Auchwitz-Birkenau, Schindlers fabrikk, Wieliczka- Saltgruvene og Wawel katedralen. Det vil og bli tid til å utforske byen på eigenhand.

Alt dette er inkludert i turen:

• Flyreise tur/retur Bergen- Krakow

• Transport til og frå hotell

• 4 netter i delt dobbeltrom på 4- stjerner Qubus Hotel Krakow inkludert frukost (har svømmebasseng)

• Transport og inngang Saltgruvene med guide

• Transport og inngang Auchwitz-Birkenau med guide

• Inngang Schindler fabrikken med guideInngang Wawel katedralen og klokketårnet Sigismund Bell

• 4 middagar

• Reiseleiar med på turen

Vi bur vakkert til på Qubus Hotell ved elva Wisla. Sentralt i gåavstand til gamlebyen og Rynek Glowny, markedsplassen. Hotellet har også innandørs svømmebasseng og boblebad med nydeleg utsikt mot byen og elva.

I løpet avdagane i Krakow vil vi i Auchwitz få eit innblikk i blandt anna jødane sin grusomme skjebne under 2. verdskrig. Nazistanes største konsentrasjonsleir, som var spesialbygd for masseutrydding av mennesker.

Vi vil også ta oss ned 327 meter under jorda i verdens eldste og mest kjente saltgruve- Wielczka med sine 300 km lange gruvegangar. Der nede skal vi sjå saltskulpturar, eit kapell og ein innsjø.

Oskar Schindlers fabrikk er eit museum som viser korleis jødiske familiar hadde det det under 2. verdkrig. Ein får og eit innblikk i korleis han redda 1200 jødar frå døden ved å ha dei i arbeid og gje dei mat og gode buforhold. Han brukte heile formuen sin på å redde jødane han hadde i arbeid, og ved krigens slutt var han blakk.

Etter lunsj tek vi turen til Wawel slottet i gamlebyen, og klokketårnet Sigismund Bell, der vi får eit flott utsikt ut over byen.

Kvar kveld vil vi møtast til felles middag og hyggeleg samvær.